Хогуортс

Изживейте света на магията !
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВходВъпроси/Отговори

Share | 
 

 ~Домашните от Пети урок~

Go down 
АвторСъобщение
Beautiful Mind
Wanted Dead or Alive
Wanted Dead or Alive


Female
Брой мнения : 2073
Age : 24
Местожителство : Somewhere over the rainbow...
Дом : Слидерин!!!
Галеони : 700
Registration date : 15.02.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: ~Домашните от Пети урок~   Пет Апр 04 2008, 20:45

Пуснах урока, дадох домашно и забравих да направя тема, тц тц =)
Та, тук пускайте легендите или историте, разказвана ви от някой роднина за Хинкипънк.
Срока е до десети април, четвъртък.
Предайте ги навреме, защото ако продължавам с отсрочките няма да можем да свършим уроците до края на април и няма да можем да направим преговор.

_________________
Mary HAD a little lamb,
its fleece was white as snow.


Everywhere that Mary went,
the lamb was sure to go
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
*Rikki*Chadwick*
~Учител по Отвари~
~Учител по Отвари~
avatar

Брой мнения : 421
Registration date : 22.01.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: Re: ~Домашните от Пети урок~   Нед Апр 06 2008, 21:38

Домашна работа
Тънък сноп светлина блесна в очите на Рикки.Слънцето току-що се бе показало и вече си правеше шега с нея.Поне така си мислеше то-на Рикки не и беше изобщо смешно.Искаше да се наспи добре,за да е бодра през деня.Тя се протегна и се замисли за съня,който беше сънувала цяла нощ- старата къща на баба и.Тя стана и извади пергамент и перо от чантата си. Върна се отново в леглото и започна да дращи нещо на твърдата хартия.


Домашна работа
По ЗСЧИ
На Рикки Чадуик
1ви курс,Слидерин


Легенда за Хънкипънк
Рикки остави настрани пергамента и се загледа в нищото.Върна се в старата,но все така подредена и приветлива къща на баба си.Люлеещият се стол, поставен пред камината и елепсовидно черже ,на което лежеше кучето.Рикки обичаше да сяда в коляното на баба си и да слуша интересните истории за чудовища,принцеси,дракони и куйдични мачове.
След като поотрасна малко (на около 6-7),което според Рикки си беше сериозна възраст,момичето започна да пренебрегва вечерния час и да се пребира по тъмно.
Но един ден,нещеш ли Рикки изгуби пътя към дома и се шматка без път около 3 часа,докато баща и не я намери и не я прибра у дома.Тогава,вместо да и се карат,баба и я извика на коляното си и без никой да я е молел започна да разказва една много интересна история:


Когато се стъмни и слънцето се скрие зад хоризонта и отиде да спи,из територията на нашата страна,с фенер в ръка излизат едни дребни,еднокраки създания,като че ли направени от дим и се оглеждат за някой окъснял,уморен пътник или уплашено дете,което търси пътя към дома.Тези същества се наричат Хънкипънк.
Когато си объркана-казваше бабата на Рикки-ти ще се примамиш от огъня в лампата на Хънкипънка и ще тръгнеш към него ,като си мислиш,че това е светещо прозорче на някоя къща или запален огън в далечината.
-Няма да отива,няма да отида-викаше Рикки.
-Нее, ще се подмамиш ,защото си объркана и ще тръгнеш точно на там.Нека сега да продължа с историята-настоя бабата.
И когато стигнеш достатъчно близо до светлината ще се спънеш в нещо или ще паднеш в някоя дупка.Тогава Хънкипънка ще дойде до теб и ще ти направи нещо лошо-било то да ти вземе нещо ценно ,да ти боядиса косата в пембяно или да те гъделичка цяла нощ.

Това ,разбира се бяха умилостивените варианти на баба,защото не можеш да кажеш на едно 6 годишно дете,че ще умре от Хънкипънк.
Рикки се стрясна от историята на баба си и повече никога не закъсня за вечерния си час.От тогава,каквато и беля да направеше момиченцето баба му го поучаваше с истории и легенди.
Рикки нагъна пергамента и го мушна под леглото.Слънцето се беше преместило и тя се отпусна на възглавницата.След 5 минути вече се беше потупила в своя свят на сънища и мечти.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Гост
Гост
avatar


ПисанеЗаглавие: Re: ~Домашните от Пети урок~   Пон Апр 07 2008, 17:15

Носи се една легенда в моя град.Дядо (бащата на татко,също магьосник) ми я е разказвал за лека нощ.
Това се е случило преди много години и от уста на уста се е превърнало в легенда.
Ако излежеш от дома си след 00.00,някаква магия те привлича към местното блато.Много младежи,непослушали родителите си се изгубват и не се връщат вече по домовете си никого вече.Само едно момче се е върнало,за да разкаже какво се криело в блатото.
Точно след полунощ младо момче(на име Джон) излезнало от дома си,заедно с приятеля си.
мислели да отидат в градската градина-не далеч от домовете им.Както си приказвали за училище и за това,какво ще правят на другия ден,се чул звънът на часовниковата кула-ударил полунощ.Без да се осетят,момчетата завили надолу по пътя-отвеждащ извън града.Вече се намирали в гората,когато едното момче се осетило и тичешком се върнало назад в града.Джон продължил надолу,все надолу.Стигнал скалистия бряг на блатото.Точно тогава до него закрачила сянка,която държала фенер в ръката си.Това било хинкипънк.Джон не откъсвал погледа си от малкия сноп светлинка.Вървял две минути така,неоткъсвайки погледа си от фенера.Невиждайки какво има пред краката си се спънал в един издаден камък,претърколил се и паднал в блатните води.Хинкипънка се приближавал към падналия Джон,но точно тогава от една отвесна и висока скала се спуснало въже и момчето било издърпано от горска фея или нимфа (според него)."Не видях кой не издърпа тогава,но беше нещо вълшебно,прилично на фея или нимфа."-казва Джон след инцидента.
Оттогава историята е разказвана хиляди пъти и дали е останало нещо истинско в легендата,никой не знае.witch witch
Върнете се в началото Go down
Jane Undead
~~Доцент по Вълшебство~~
~~Доцент по Вълшебство~~
avatar

Female
Брой мнения : 887
Местожителство : София
Дом : Домът на лудите и учените
Registration date : 07.02.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: Re: ~Домашните от Пети урок~   Пет Апр 11 2008, 00:27

Има една блатиста местност, недалеч от Рейвъндейл, за която от години се носят всякакви легенди. Ето какво ми е разказвала за нея моята майка.
В един хладен есенен ден един младеж и една девойка, които били магьосници, решили да избягат заедно от селото, съседно до нашето.
- Те не са като нас и не ни разбират. - казвало момчето - Нека само се стъмни и ще отидем право в Рейвъндейл.
- Но нали трябва да минем през блатото. - тихо отвърнало момичето - А там е опасно. Чух че там се крият всякакви същества - зли и чудовищни. Нека тръгнем през деня.
- С какви ли не глупости са ти напълнили главата мъгълите! - възкликнало ядосано момчето - Няма нищо, което да представлява опасност там, освен самото блато. А аз знам добре пътя през него. Денем и нощем, все оттам минавам. Ще тръгнем довечера, така никой няма да може да ни проследи
Момичето се дърпало още известно време, но момчето скоро успяло да го убеди, че нищо страшно няма в блатото. Момичето събраловсичките си притежания (които не били много) в един вързоп и се отправили към блатото. Тръгнали късно, доста след полунощ. Нощта била тъмна като рог и младежите не можели да видят почти нищо по пътя си, но момчето не се притеснявало особено. То имало магическа пръчка, с която осветило пътя, а и знаело някои от пътечките из тресавището и смело водело приятелката си напред. Момичето обаче много се страхувало, непрекъснато чувало шумове и молело да се върнат назад. Момчето никак не искало да се връща и рекло, че явно момичето е твърде страхливо. Така вървели те из блатото час-два, докато някъде в далечината се показала светлинка.
- Виж, почти стигнахме. - казало момчето и се затичало към светлината, като хванало момичето за ръка. Двамата така се зарадвали, че са близо до Рейвъндейл и дори не поглеждали къде стъпват. Но тъкмо когато им се сторило, че са наближили, изведнъж почвата под краката им изчезнала и те нагазили в дълбока вода.
Още на следващата сутрин излязло да ги търси цялото село, дори някои магьосници от Рейвъндейл отишли в блатото, но без резултат. Всичко, което намерили, било обувката на момчето и плат от дрехата на момичето.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: ~Домашните от Пети урок~   

Върнете се в началото Go down
 
~Домашните от Пети урок~
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Хогуортс :: Учебни предмети :: ЗСЧИ-
Идете на: