Хогуортс
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Хогуортс

Изживейте света на магията !

ИндексЗбИжЗИЙГалерияТърсенеРегистрирайте сеПоследни снимкиВход

Урок №2

Go down 
АвторСъобщение
Daniel
~~Мъгъл~~
~~Мъгъл~~
Daniel

Male
Брой мнения : 1019
Местожителство : Пловдив, Майнатаун
Дом : Рейвънклоу
Галеони : 330
Registration date : 18.10.2007

Герой
Описание на героя ви::

Урок №2 Empty
ПисанеЗаглавие: Урок №2   Урок №2 Icon_minitimeПон Ное 05 2007, 09:11

- Здравейте, ученици! - поздрави професор Риддъл с усмивка на лице учениците в кабинета си. Днес ще изучаваме как може да зашеметим дракон и къде точно е най-слабото му място.
Учениците гледаха с интерес професор Риддъл, и затова той продължи:
- Най-слабата част на дракона е очите. Затова е най-лесно можете да повалите дракона със заклинание, което удря очите му. Можете да опитате със заклинанието Конюктивитис. То е по-слабо и се използва предимно за по-слаби магьоснически същества и хора. Повачето магьосници в борбата си със драконите използват заклиннието Конюктос Марума. То удря дракона в очите и го заслепява. Отразява се и на нервната му система и го прави по бавен и тромав. След като сте го ослепили и той е леко замаян можете д използвате заклинанието Еруктос. То удря дракона в главата и го зашеметява напълно, но не го убива.
Трудно ще убиете дракон. Това е почти невъзможно, а и драконите са защитени същества по кодекса на Минестерството на магията - Защитени магически същества, указ 2. Не е нужно да знаете точно указа, но е важно да научите: забранено е да се убиват дракони.
Учениците отново зашушукаха в кабинета и професор Риддъл продължи на висок глас:
- Може би се питате защо най-слабата част на дракона са очите. Това е така, защото цялото му тяло е защитено от "бронирани" люспи, при някои дракони те са по-твърди и от диамант. Очите не са защитени от такъв твърд слой, защото именно с тях дракона вижда и усеща.
Учениците започнаха да говорят тихичко. Професор Риддъл каза:
- Мисля това да е за днс. Не смятам да Ви давам друг материал за учене. Разбира се, който иска може да погледне енциклопедията ми по Драконология и да научи допълнително за някой вид дракони. За домашна Ви оставам да научите урока и на база него да напишете РП на тема "Как зашеметих дракон". РПтата ще ми пращате по ЛС. Можете да включите вида на дракона, но моля да не е Магьосническия дракон. Трябва подробно да опишете схватката и използването на заклинания. Домашните да ми се предадат до началото на следващата седмица.
Учениците записаха домашната си. Професор Риддъл каза:
- Това е за днес. А сега е време за почивка...
- Довиждане, професоре - казаха учениците.
Професор Риддъл кимна и след като всички бяха излязли излезе и написа на Таблото за съобщения: "Домашната да се предаде до 12 ноември 2007 година. Ако имате въпроси питайте тук."
Върнете се в началото Go down
http://zoom.bg/Love92maker
Гост
Гост
Anonymous

Урок №2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №2   Урок №2 Icon_minitimeВто Ное 20 2007, 11:57

Джинни вдигна ръка и попита:
- Професоре, вие казахте, че заклинанието Конюктос Марума удря дракона в очите и го заслепява. И че така го прави по-бавен и тромав. По логика, аз мисля, че би трябвало при заслепяване дракона да стане по-бърз, защото ще е ядосан... Макар и да атакува на всички посоки, без да вижда, аз мисля, че той така не става по-бавен. Т.е той е яростен...
Daniel
~~Мъгъл~~
~~Мъгъл~~
Daniel

Male
Брой мнения : 1019
Местожителство : Пловдив, Майнатаун
Дом : Рейвънклоу
Галеони : 330
Registration date : 18.10.2007

Герой
Описание на героя ви::

Урок №2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №2   Урок №2 Icon_minitimeВто Ное 20 2007, 19:26

- Правелен въпрос...наистина добър въпрос. Заклинанието прониква през очите. Защото те са най-слабите части на тялото. Просто аз не се изразих правилно. Извинете... още ще обясня...ами заклинанието удря очите му и прониква през тях в главата като го зашеметява... ако има други въпроси моля да ги зададете сега...
http://zoom.bg/Love92maker
Sponsored content

Урок №2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №2   Урок №2 Icon_minitime

Урок №2
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите