Хогуортс Изживейте света на магията ! |
|
| Общата стая | |
| | |
Автор | Съобщение |
---|
Ginny-Lunna Granger Лечителка
Брой мнения : 496 Age : 29 Местожителство : Лондон Дом : Griffyndor Registration date : 17.02.2008
Герой Описание на героя ви::
| Заглавие: Общата стая Съб Фев 23 2008, 22:33 | |
| ~Heru_EldA: Чистка. РП-то натам е много интересно, затова съм оставила толкова много страници.Това е общата стая на Грифиндор. Ето как изглежда тя: Общата стая на Грифиндор е широка и светла. В центъра на стаичката има червено килимче, върху което за разположени няколко кресла. Има камина, която да топли и да създава уют в стаята в студеното зимно време. Две спираловидни стълби водят до спалните стаи на учениците, а между стълбите има голям прозорец с червени завеси. Малки рафтчета с книги украсяват стаята. Малки библиотерчки красяха стаята. Също така в стаята има множество масички, където учениците пишат домашните си, учат или играят шах. Учениците идват тук да си побъбрят, да учат или да бездействат.--- Джини-Луна се разположи на креслото, което беше най-близо до стълбата към момичешката спалня.Детето огледа внимателно помещението. То беше голямо,просторно и уютно.Джини се чувстваше като у дома си: -Бела, ако искаш ела да седнеш при мен!-каза Луна на приятелката си. | |
| | | nati_fenche Грифиндор
Брой мнения : 453 Дом : Грифиндор Registration date : 17.02.2008
| Заглавие: Re: Общата стая Съб Фев 23 2008, 22:39 | |
| -Естествено- Бела точно влизаше в стаята и се чудеше къде да отиде, понеже не познаваше никой освен Джини- Луна на нейната възраст.Така че тя отиде и седна на креслото до нея- Хм..странно би трябвало да е тук и сестра ми Миневра, ти виждаш ли някои от братята си или сестра си? | |
| | | Ginny-Lunna Granger Лечителка
Брой мнения : 496 Age : 29 Местожителство : Лондон Дом : Griffyndor Registration date : 17.02.2008
| Заглавие: Re: Общата стая Съб Фев 23 2008, 22:52 | |
| -Да , ето там е сестра ми Хърмаяни-Джини посочи момиче с червена коса, застанала до група момичета-Братята ми,лесно се разпознават.- Джини надочи погледа на Бела към голяма група ярко червенокоси момчета. -Здрасти, Джини!-казаха момчетата наведнъж. -Ти нямаше ли две сестри, някоя от тях да не би да е завършила? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 14:16 | |
| -Да двете ми по- големи сестри- Андромеда и Нарциса са завършили, но не виждам никъде Миневра....-Бела огледа притеснено стаята.-Но както и да е тя това лято се запозна с едно момче от Рейвънклоу и сигорно са някъде по коридорите заедно...Ти познаваш ли други от Хогуортс, които сега да са в Грифиндор? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 14:19 | |
| -Не!Всичките магьосници, които познавам са в други домове или са завършили...Ти познавам ли някой друг първокурсник? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 14:30 | |
| Не за жалост не...но много се радвам че се запознахме, аз толкова се тревожих дали ще си намеря приятели, но така като се замисля познавам няколко момичета, които сега са 3курс и мисля че са от Хафълпаф, но повече бих се радвала ако познавам първо курсници... А, ето я и сестра ми. Едно момиче с дълга черна коса се приближи към тях, усмихнасе на Джини- Луна и каза: -Е, значи сестричката ми все пак си е намерила компания!Здравей, приятно ми е, аз съм Миневра, но моля те не ме наричай така, може да ми казваш Лис...Я чакай малко ти да не си сестричката на Фред и Джордж!? Бела се усмихна на сестра си и я отправи с думите: -Айде стига въпроси, може примерно да я оставиш да отговори нещо- след това се обърна към Джиневра- съжелявам, доста е приказлива. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 14:44 | |
| -Да, аз съм и сестра.Защо ти познаваш ли ги?Да не би да си от техния курс.Мисля даже, че са ми говорили за теб, но не съм сигурна, защото аз попринцип не ги слушам като си говорят...-каза Джини-Луна-То се свиква да разпознаваш кога говорят глупости и кога не...Все пак имам шестима братя... Тогава Джини видя как сестра и Хърмаяни идва към тях.Момичето малко се учуди, че сестра и се отделя от групичката и но я поздрави: -Здрасти! -Здрасти!-отвърна Хърмаяни с много мек глас.-Бързо си намираш приятели...Приятно ми е малката!А Лис как си?Това сестра ти ли е? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 14:51 | |
| -Да! А аз разбрах че това е твоята!Я гледай ти, кой би предположил че още от първия ден ще се сприятелят. Но хайде аз ви оставям ще отива ва видя за какво е онази врява там- Лис посочи към брупичката момчета, които бяха братята на Джни- Луна.- До после ще се видим в стаята на момичетата, чао за сега.Беше ми приятно да се запознаем Луна и се радвам че се видях Хърмятани, е чао за сега. -Чао- каза Белатрикс и се обърна към Хърмаяни- здравей приятно ми е аз съм Бела. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 15:00 | |
| -И на мен!-каза Хърмаяни-Отивам да разтърва Фред и Джордж.Чао! -Чао!-казаха двете момичета едновременно. -Най-сетне насаме!-каза Джини весело.-Трябва да се запознаем с още някой тук не мислиш ли? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 15:02 | |
| -Е много ясно, но предлагам утре в часовете сега съм много уморена не ми се занимава, пък и то като гледам от първокурсниците почти никой няма, вмсисъл вече са легнали или не знам...в спалнята на момичетата със сигурност ще се запознаем с някой. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 15:20 | |
| -Да, надявам се!Но дори да не се запознаем там, ще се запознаем в часовете.Няма как иначе. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 21:08 | |
| Ако искаш да отидем да видим за какво е тази врява при братята ти- каза Бел и посочи към групичката в която скоро се бяха присъеденили и сестрите им.-А? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Нед Фев 24 2008, 21:45 | |
| -Добре!-двете момичета тръгнаха към групичкара и едва се промушиха по-напред, за да могат да виждат-Какво ставва тук? -Играем на наплюващи се топчета!.... | |
| Заглавие: Re: Общата стая Вто Фев 26 2008, 22:01 | |
| -Ооо, айде и ние да поиграем- предложи Бела и с Джини се сляха с тълпата. По късно те се прибраха в стаята на момичетата и си легнаха очакващи с нетърпение новият ден. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Вто Фев 26 2008, 22:21 | |
| *** На другия ден Джини изобщо нямаше време да остане много време в Общата стая.Чак на вечерта към 8.50 тя свърши с ученето и започна да си говори с приятелката си Бела: -Мислиш ли, че братовчедите ти ще ме харесат?Защото все пак те са ти роднини, а аз съм ти приятелка и за мен ще е важно,семейството ти ад ме харесва.А пък нали съм и малко странна, не всеки ме разбира. Та мислиш ли че ще ме харесат? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Вто Фев 26 2008, 22:31 | |
| -Спокойно, те са готини...е не в такъв смисъл, ще те харесат-каза Бела и се усмихна-А, ето ги и тях. В стаята влезнаха две момчета.Едното малко по- ниско, навярно Седрик с руса коса, сини учи и голяма усмивка.Той изглеждаше много лъчезарен и весел.Другият, Виктор беше по- сериозен, типична черта за него. Той за разлика от брат си беше в пълна противоположност с тъмна черна коса(черта характерна за Лестрандж) и кафяви очи.Той се разгледа в стаята и когато забелаза братовчетка си и нейната приятелка той се усмихна посочи ги на Седрик, които още оглеждаше стаята с поглет и коментираше новите попълнения от първокурсници. -Здравейте, това е Джини- каза Бела усмихната -Уау, най- после те виждам от доста време слушам разкази за теб...-каза Седрик и се усмихна.-Вие доста сте се сприятелили с Грейнджър, не че е лошо... -Оф, не го слушай пада си по- дългите обяснения за това накратко, че имаме малко работа: 1.Аз съм Виктор това е Седрик. 2. Радваме се да се запознаем и се надявам да се спреателим.3.Бела радваме се че си в Грифиндор, това беше от мен, чао! Виктор прегърна Белатрикс и се опъти към другите третокурсници, като ясно се забеляза че отиде при Хърмаяни и я прегърна, след това се настани до нея и я хвана за ръка. -Уау моя брат и твоята сестра, дори аз не знаех за това- каза Седрик, който беше останал при тях. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Вто Фев 26 2008, 22:44 | |
| -Винаги очаквай неочакваното!-каза Джини отнесено, тъй като беше запленена от сините очи на Седрик.Тя усещаше нещо като пеперудки в корема."О, не мога да го харесвам той е братовчед на най-добрата ми приятелка.Ами ако станем гаджета и след това скъсаме.Ами ако тва развали отнощенията ни с Бела...Момиче та вие сега се запознавате навярно той даже не те приема по такъв начин, а като приятелка на братовчедка му."помисли си Джини.Отметна дълга си червена коса и каза с мек тон-Та приятно ми е да се запознаем, аз съм Джини-Луна. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Вто Фев 26 2008, 22:49 | |
| -Седрик приятно ми е- каза момчето и се усмихна очерователно така че дори от съседната кула се забелязваха искрите между тях, а на Бела и стана толкова притеснено че е при тях в тази некомфорнта ситуация, че изръси възможно най- тъпото нещо: -Аз отивам до...стаята на момчетата...ъ..да си взема...химикал,чао! Седрик изгледа старнно бела която тръгна да тича нагоре по срълбите и се обърна към Джини: -Ако искаш да седнем някъде, предполагам че още е рано да се прибирате все пак...та я ми разкажи нещо за себе си, аз знам от братята ти къде си изгаснала и т.н....така че кажи кога се запознахте с Бела нещата тук от Хогуортс, ще ми е приятно пак да чуя за притеснението преди Разпределителната церемония- каза Седрик като се усмихна и се загледа в сините й очи. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Вто Фев 26 2008, 22:53 | |
| -Аз всъщност си мислех, че ще е нещо като тест и изучих всички учебиници за първи курс...и честно казано бях много тъжна, че съм се трудила напразно, но поне си помогнах за уроците...Иначе не се притеснявах много, честно казано не съм си мислила даже , че може да съм в друг дом освен Грифиндор все пак съм Грейнджър...-каза Джини и леко се изчерви, и за да не и личи извърна глава и после пак се обърна- А ти ад ми разкажеш нещо за теб? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Вто Фев 26 2008, 23:04 | |
| Седрик се усмихна на историята за теста и промрънка думите: -Много сладко. Но така го каза че само тя го чу. -Еми...какво да се каже за мен...принципрно имам много приятели, но тази година нещо всички са вече с...хм...как да кажа "приятелки" и малко време ни остава да сме заедно, за това мисля ако ми разрешите малко да се повлача с вас..не знам...А! И ти ли си правиш герданчета против узункатикати?Не мога да повярвам, най- после един човек!Защото принципно и аз се занимавам, но не си ги слагам защото все пак за момче не е много естествено поне според вижданията да другите.Но да се върнем на темата, ти имаш ли други познатри освен явно Бела и сестра й и всички от този кръг? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Сря Фев 27 2008, 20:47 | |
| -Ами, не много.Познавам момиче от Рейвънклоу, ама то тази година завършва, а и не сме много добри приятелки.Също знам едно момче от Хафълпаф...Ама с него вече не сме много добри приятели, защото той ми се расърди, след като го ...зарязах.-каза смутено Джини и цялата се изчерви. -Ами той кой курс беше?-попита Седрик леко раздразнен. -Той беше първи курс, но не беше нищо сериозно.Без това беше брат на една моя приятелка,тъй че нямаше как да се получи.-отвърна Джини.-Ама да не говорим за това... В това време дойде Бела, носейки учебника по вълшебство и каза: -Най сетне го открих! -А, ти не беше ли отишла за химикал-попита Седрик. -А да...Тук някъде тярбва да е.Я кажете за какво си бъбрихте докато мен ме нямаше, опознахте ли се вече? В този момент и Седрик и Джини-Луна, извърнаха страни на различни страни, и се засмяха притеснено: -А за нищо...Всъщност,разбрах че, Седрик също прави медальони против уроки.-каза Джини-Луна. Към тях се беше запътил Хари: -Здравейте!О Седрик, как е приятел?А да сте виждали Рон? -Ами... май отиде да си легне, че му беше лошо.-отвърна Джини-Луна. -Добре тогава, аз ще постоя при вас...Вие за какво си говорите?-попита Хари. -А, представи си Седрик и Джини са си намерили обща тема за ...за това там, къдерто, а бе нали се сещаш?Само това...По-добре питай тях те бяха насаме.-каза Бела и им хвърли лукав поглед. Седрик неловко погледна Джини, която веднага извърна погледа си . Настъпи мълчание, което Бела прекъсна с думите: -Вие за какво друго си говорихте?-обърна се тя към Джини и Седрик. -Ами...разказах му за Разпределителната церемония.-отвърна притеснено Джини. -Сподели ли му, мнението си за разпределянето?-попита шеговито Хари. -Ха, ха колко смешно.Аз какво да направя, че не искахте да ми кажете какво представлява.-отвърна Джини-Луна и надигна глава. -Ами, има книги.Учи се от тях.Ти като не четеш въобще, какво да се прави? Джини тъкмо щеше да се защити, когато Седрик я изпревари: -Ти, чувал ли си някой да е научил целия материал още преди началото на годината? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Чет Фев 28 2008, 22:49 | |
| -Еми аз не бях чувала за някой такъв, а представи си сега узнавам че един стой до мен- каза Бела с усмивка.-И като стана на въпрос къде са всички останали защо само ние сме тук всмисъл... -Ами..хвърли бърз поглет из стаята:Хърмаяни и Виктор се натискат ей там...добре де...са там-каза Седрик, понеже Бела така го изгледа и бее готова да му се изкрещи в лицето- ъ...ето там за Лис, Джордж и Фред...а и Сириус е при тях с още няколко от по- горните курсове..и а! да ние сме тук, та това сме всички не беше толкова трудно да ти кажа!-каза Седрик, който се беше ядосал че бела забелязва чувствата му към Джини-Луна. -Ох, все тая...Айде кажете нещо..например знаете ли какво замислят Сириус и Лис? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Чет Фев 28 2008, 22:56 | |
| -Ами не и не ме интересува...Имам си по-важна работа...Да уча...Да чета книги...Да правя медальони-и Джини хвърли бегъл поглед към Седрик.-Изобщо съм много заета.А пък приеми го така:100% трябва да си сигурна,че все някога ще разбереш,защото те не харесват неща, които са тихи.Не мислите ли? | |
| Заглавие: Re: Общата стая Чет Фев 28 2008, 23:03 | |
| -Да това може би е така до голяма степен...даже то си е така...хм... Хари, какво става защо се умълча? -Като гледам е хвърлил поглет към онова момиче до Хърмаяни...-знае ли човек, пошегува се Бел. | |
| Заглавие: Re: Общата стая Чет Фев 28 2008, 23:12 | |
| -Не е така, той харесва друга.-каза многозначително Джини.-Кой ли мислите, че е ? -О, я млъквай!-заяде се Хари. -Какво съм казала?-попита уж невинно Джини-Луна. -Нищо, нищо, ти гледай да не изтърсиш някоя простотия. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Общата стая | |
| |
| | | | Общата стая | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |