Хогуортс Изживейте света на магията ! |
|
| Сладоледената къща на Флориан Фортескю | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Beautiful Mind Wanted Dead or Alive
Брой мнения : 2073 Age : 30 Местожителство : Somewhere over the rainbow... Дом : Слидерин!!! Галеони : 700 Registration date : 15.02.2008
Герой Описание на героя ви::
| | | | stefity.1 Админче
Брой мнения : 1256 Age : 28 Местожителство : Dont know.. Дом : Хапълпаф Галеони : Достатъчно (: Registration date : 17.02.2008
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю Чет Апр 03 2008, 23:42 | |
| В магазина влезе Селения отиде до продавачката която зареждаше стока отнесено и тихо каза зада не я оплаш бих си зела едим сладолед снатрошени ядки и черешева заливка и бих си пийнала един стоден тиквен сок на вън е много топло!Колко ще ми струва?това беше казано на един дъх от момичето затова то седна на масата и извади от една малка чанта трърде малка зада побере дебел том на"100 билки и плесени и как да ги намерим"и започна да чете и да разлиства бързо страниците. | |
| | | Jane Undead ~~Доцент по Вълшебство~~
Брой мнения : 887 Местожителство : София Дом : Домът на лудите и учените Registration date : 07.02.2008
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю Пет Апр 04 2008, 01:26 | |
| Към сладоледената къща с бърза стъпка вървеше Джейн. Тъкмо докато се оглеждаше къде ли да седне, тя забеляза съученичката си Селения да чете книга седнала на една маса. - Здрасти, Селения! - поздрави Джейн и другото момиче бързо вдигна очи от книгата - Може ли да седна до теб? - А, здрасти, Джейн! - отвърна Селения - Разбира се, сядай. Тъкмо чета за мандрагората. Много любопитно растение. Към масичката тъкмо се беше приближил господин Фортескю и поднасяше сладоледа на Селения, преметнал кърпа през ръката си. - Какво ще обичате, млада госпожице? - учтиво попита той - Да видим. - Джейн плъзна поглед по менюто - Един сладолед с карамелизирани орехи, с карамелена заливка отгоре и чаша тиквен сок. След като господин Фортескю се отдалечи, Джейн се надвеси любопитно над книгата по билкология. - Та какво казваше за мандрагорите? - попита тя приятелката си | |
| | | Beautiful Mind Wanted Dead or Alive
Брой мнения : 2073 Age : 30 Местожителство : Somewhere over the rainbow... Дом : Слидерин!!! Галеони : 700 Registration date : 15.02.2008
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю Пет Апр 04 2008, 13:25 | |
| Господин Фортескю любезно записа поръчката на Джейн и се отдалечи от масата, за да донесе сладоледите. След няколко минути той сервира пред момичето поръчаното от нея, а после каза: - Госпожице, поръчката ви е шест галеона... вашата също - добави, като се обърна към Селения. | |
| | | Бил Дейвис ~Професор по Аритмантика~
Брой мнения : 166 Registration date : 21.04.2008
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю Сря Апр 23 2008, 12:19 | |
| Бил и младата магьоисница излязоха и от Отваромаркета. Двамата се отправиха към сладоледената къща, от където да си купят сладолед. В сладкарницата беше пълно. Нямаше места. На повечето маси стояха влюбени магьосници, а на други стари баби, които си приакзваха за плетки. Бил отиде до касата, където във витрините бяха наредени кутиите със сладолед. Усети колко много му се яде шоколадов и едвам не се задаи със слюнката си. След като рпеглътна той отвори уста и каза: -Искам сладолед в кутийка т.е за вкъщи. Една кутия шоколадов с заливка карамел, една кутия гроздов с ванилова заливка. Също една бутилка тиквен сок. Колко ще ми струва? | |
Брой мнения : 887 Местожителство : София Дом : Домът на лудите и учените Registration date : 07.02.2008
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю Сря Апр 23 2008, 12:58 | |
| През това време Джейн се размотаваше по Диагон-али, зяпайки любопитно витрините. Когато видя съученика си Бил, седнал на една масичка в сладоледената къща, тя се запъти към него и весело го поздрави: - Здрасти, Бил! - А, здравей, Джейни! - момчето отначало се стресна, но после я поздрави с усмивка - По-добре не ме наричай така. Иначе ще ти викам Били. - оплези му се Джейн - Добре, няма. - примирено каза Бил - Освен ако не забравя. - Ще се заседяваш ли тук? - Мислех само да си взема сладоледа и да тръгвам. - Хайде, постой малко. - помоли се момичето - тъкмои аз да поръчам - Добре. - Ментов сладолед с шоколадова заливка и чаша тиквен сок. - издекламира момичето, щом се появи господин Фортескю - Между другото, Бил, какво ще кажеш за Елфологията? | |
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю Вто Апр 29 2008, 10:32 | |
| - Благодаря ви, мадам. Така и не разбрах името ви - каза Бил на младата магьосница. - Казвам се Миранда. Няма за какво да ми благодариш. Хайде аз ще ви оставям, че имам малко работа. Чао ! - Чао ! - каза й Бил. - Та какво ме питаше? - попита Бил - Ами какво мислиш за елфологията. - припомни му Джейн и се отправи към една маса до прозореца.Бил я последва като и казваше мнението си: - Интересна наука. Аз се записах за нея и мисля, че ще ми е интересно. Не успях да се добера до библиотеката, защото не са одобрили кандидатурата ми още. - каза с разочарование Бил. Двамата рейвънклоуци се настаниха на масата. Слънцето се скри. По прозорците започнаха да трополят едри капки дъжд. - О, да супер! Пак заваля! -каза с ирония и яд Джейн. - Пак ще трябва да ползвам летежна пудра! - Летежна пудра? - каза с учудване Бил - Ама не си ли летял преди с пудра?! - каза с още повече учудване Джейн - Ами... не... винаги сме пътували с летекоди. С нашите де... -- каза Бил срамежливо. - Е, нищо. Ще те науча, не е толкова трудно. А сега да не си разваляме повече настроението. Този дъжд достатъчно ни го развали.- каза Джейн. - Какво обичаш да рпавиш през свободното си време? - Ами... да летя с метла, да чета нещо - нали съм от Рейвънклоу все пак. А много обичам също да обикалям горите и да практикувам магия... Е то каква магия с моето образование, но колкото мога. Понякога си чупя очилата нарочно, за да ги поправям. А ти? - попита я Бил и извърна глава нагоре. Джейн си ядеше сладоледа. И Бил си го ядеше, а дължът се засилваше... | |
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю Чет Май 01 2008, 17:54 | |
| - О, моите често се чупят самички. Няма нужда да ги троша нарочно. Онзи ден например се пребих, докато тичах в двора на училището. Едва докуцуках до мадам Помфри. Разбира се си счупих и очила, но лесно си ги възстанових с "репаро". Де да можех и краката и ръцете си да поправям. А твоите рамки какъв цвят са? Приличат ми малко на кафяви. Моите са тъмносини, винаги. Ако нашите ми купят други, боядисвам си ги с магия. Още преди момчето да отговори, Джейн махна с ръка на господин Фортескю да си поръча още една чаша тиквен сок. Беше ожадняла. Настроението на момичето бързо се подобри и когато съученика й заговори, тя му се усмихна и закима с глава. | |
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю Чет Май 01 2008, 19:35 | |
| Дъждът спря. На негово място дойте топлото слънце, което погали с лъчите си всяко едно кътче на сладкарницата. - Хайде да се поразходим. Искаш ли? - попита Бил - Момент. Само да си изпия сока и ще излезем. Момичето изпи набързо тиквеният си сок. Тя започна да рови в джобовете си за пари, но Бил побърза и каза: - О, не аз ще платя! - Не, не! - настояваше Джейн. - Е, сега моля ти се де! Ще ме обидиш! - също настоя Бил Момичето се съгласи и спря да рови из джобовете си. Бил остави на масата 14 галеона - за два сладоледа, две заливки и три тиквени сока. - Хайде да излизаме! - подкани я той и двамата се отправиха към махагоновата врата, чиито прозорци все още бяха мокри..
| |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Сладоледената къща на Флориан Фортескю | |
| |
| | | | Сладоледената къща на Флориан Фортескю | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|