Хогуортс
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Хогуортс

Изживейте света на магията !

ИндексЗбИжЗИЙГалерияТърсенеРегистрирайте сеПоследни снимкиВход

Уроци

Go down 
АвторСъобщение
(= Smile =)
Целувката на вятъра
Целувката на вятъра
(= Smile =)

Female
Брой мнения : 2274
Местожителство : In your nightmare^^
Дом : Ravenclaw
Галеони : виж в трезора ми^^
Registration date : 22.09.2007

Уроци Empty
ПисанеЗаглавие: Уроци   Уроци Icon_minitimeНед Апр 06 2008, 13:11

Тук ще пускам всички уроци.Мисля,че като са в една тема е по-прегледно...и така :)
Скоро очаквайте уроче.
Върнете се в началото Go down
http://www.hogwartspotter.forumi.bg
(= Smile =)
Целувката на вятъра
Целувката на вятъра
(= Smile =)

Female

Уроци Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци   Уроци Icon_minitimeНед Апр 13 2008, 15:45

Урок 1

-Здравейте ученици-каза Проф.Ривъроу,която стоеше пред децата с дневник в едната ръка-Първо искам да се извиня,че толкова закъснях с този урок.Второ искам да ви кажа,че не знам дали ще успеем да завършим тъй като може би учебната година ще свърши в края на този месец.Както и да е ще се опитаме-тя замълча за малко и продължи-А сега за Билкологията.Това е наука която изучава магическите растения,които се срещат по целия ни познат свят.Нужна е за много професии,като например аврори,готвачи,лечители и т.н.
Тук в Хогуортс има три оранжерии.В първата са растенията,с които ще имате възможност да се занимавате тази година.-Проф.Ривъроу отново замълча.Огледа учениците един по един.Отвори дневника,проследи с пръст имената им и каза-Някои от записалите се не са тук.Ще пропуснат урока.Днес той ще бъде малко по-дълъг.Мислех да има само въведение,да ви разясня по-подробно за науката Билкология,но нямаме време,за това ще се запознаем с едно растение,но отново накратко.Това растение в мандрагората,за която може би сте чували или чели.-професора отвори вратата на една от оранжериите пред която стояха и каза на децата да влизат един по един,като ги предупреди да не пипат нищо-Ето я.Мандрагората има чародейна сила.Тя помага на преобразени или прокълнати хора да се върнат към предишното си състояние.Мандрагората е част от поевечето противоотрови,за които може би ще говорите по Отвари.Като чародейка обаче тя е и много опасна.Викът на мандрагората може да е смъртоносен за онзи,който го чуе.Дори малките мандрагори могат да бъдат опасни.Когато са още съвсем малки(семеначета)крясъците им не могат да убиват,но като нищо могат да зашеметят човек за няколко часа.Мандрагорите се развиват като хората(минават през побертет,младост,старост и т.н.),но на много по-бързи етапи.Например,ако за едно дете са нужни 13 години за да стане тийнейджър,то за малките мандрагори това става за не повече от пет месеца.-учениците с интерес разглеждаха странното растение.-Това е урокът ви.За домашно искам кратка информация за някое магическо растение.Домашните да получа преди 20 април.Свободни сте.

(= Smile =)
Целувката на вятъра
Целувката на вятъра
(= Smile =)

Female

Уроци Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци   Уроци Icon_minitimeСъб Апр 19 2008, 08:08

УРОК 2

-Изобщо не съм доволна от домашните ви работи!Ама изобщо!Един не ми е предал домашно!Мисля,че не беше толкова трудно да намерите поне едно магическо растение...просто не сте потърсили!Сигурна съм!Ако още един път се случи такова нещо ще се наложи да взема крайни мерки...или ще ви отпиша всички,които не са предали или ще зарежа предмета и другата година когато сте 2 курс ще трябва да изучавате билкология за 1 курс!Много съм ядосана!А имахме пре достатъчно време!Освен това Сти ви даде примери за растения!
Сега да започнем с урока.
Изпуснала съм да ви кажа някои неща за предмета Билкология.А това са,че учениците имат нужда от защитни ръкавици от змейска кожа или друга подобна,а книги,които може да ви са от полза, са ”Енциклопедия на отровните гъби” и ”Магически средиземноморски растения и техните свойства”.Хубаво е да ги имате.Ръкавиците са задължителни тъй като този час ще ни трябват.-Проф.Ривъроу огледа учениците,те си носеха ръкавици дори тя да не им бе казала,защото ги имаше в списъка с необходимите неща за Хогуортс-Така.Днес ще учим за буботубите(от „bubo“ подутина, възпален лимфен възел, и от „tuber“ грудка)-професора показа растението на учениците.Всички вече бяха в оранжерията и никой до сега не бе обелил и дума,защото всички виждаха,че Ривъроу е ядосана.Учениците видно погнусени наблюдаваха гърчещите се,лъскави приличащи по-скоро на дебели гигантски плужеци,растения-Буботубите имат странни издутини.Тези издутини са пълни с много полезна,но и отровна гной.Този час ще трябва да изтисквате гнойта им в онези шишенца.Ето защо ще ви трябват защитните ръкавици,ако не искате да получите ужасни неща по пожата.-всички ученици си сложиха ръкавиците-Искам да ви кажа още малко за буботубите и тяхната гной.След като издутината се пукне изригва голямо количество жълтеникавозелена течност,която мирише на бензин.Гнойта от буботубите е чудесебюн цяр за по-упоритите форми на акне.Само така учениците ще спрат да прибягват до отчаяни мерки да се отърват от пъпките си.Колкото повече гной съберете,толкова по-доволни ще са нашите лечители.-След като звънецът удари за излизане учениците бяха напълнили две щайги шишенца с гнойта и имаха поне 5-6 литра.Проф.Ривъроу ги похвали,макар още да им бе ядосана.-За домашно искам:
1.Преразказ на урока.
2.Подробно РП как сте изтискали гнойта от всички буботуби и броя им.
Домашните очаквам до 27 април.
А забравих и още нещо.Скоро може да ви предстои контролна работа тъй че се гответе.Довиждане.

Sponsored content

Уроци Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци   Уроци Icon_minitime

Уроци
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите