Имало едно време,не много отдавна,едно обикновено 10-годишно момиченце.Което както всички свои връсници по света,си мечтаело за най-различни неща.Може би се виждало като принцеса или мис "Свят",може би искало да стане като любимата си актриса Джулия Робърдс.Но както казват на родния й език внимавай какво си пожелаваш.Изведнъж върху нежните плещи на детето се стоварва огромна отговорност.Мечтата му да стане известна актриса е на път да се сбъдне.Заедно с Даниъл Радклиф и компания Ема трябва да оживи на екрана неочаквания бестелър на английската писателка Дж.К. Роулинг за приключенията на малкия магьосник Хари Потър.При това не веднъж,а безброй пъти.Ема попада в златната клетка на суперпродукциите,нещо,за което мнозина мечтаят,но малцина познават отблизо.С помощта на разведените си родители,по-малкия си брат Алекс,приятели и роднини малката звезда като че ли успява да избегне всички онези подводни камъни,които се пречкат в неукрепналите й крачета и заплашват да я превърнат в поредното забравено дете чудо.Екранизациите на книгите на Роулинг вървят към своя край.Малкото момиченце вече е пораснало.През април тази година Ема ще навърши 16 години с всичките предизвикателства на тийнейджърството.А към края на киносагата за Хари Потър тя ще е млада жена,която ще трябва бързо да се измъкне от черупката на Хърмаяни.И ако наистина иска да продължи в трудния свят на киното,както неведнъж е заявявала,тази героиня,помагала й досега,ще започне да й пречи.Но нека не забравяме,че Ема Уотсън вярва в магии...Ето какво още споделя с верни фенове младата актриса в чат с тях по Интернет.
Ако наистина можеш да правиш магии,какво заклинание би използвала?
Навярно никакво.По-скоро бих си пожелала метла,за да мога да летя.
Вярваш ли в магии?
Да!!!
Разкажи ни нещо смешно от снимките на "Огнения бокал".
Сцената,в която близнаците се борят.Режисьорът им показваше как да го правят и си спука ребро.
Коя е любимата ти сцена от този филм?
Световното първенство по куидич.Снимахме я върху син екран и наистина беше невероятно да я видим после
Изпитваше ли притеснение по време на снимките на сцените с танците?А какво мислиш за красивата си бална рокля?
Имахме уроци по танци,така че беше забавно!Мисля,че роклята е прекрасна.
Ако може да промениш едно нещо в Хърмаяни,кое ще е то?
Не мисля,че бих променила каквото и да е.Да,тя има недостатъци,но именно те я правят по-привлекателна
Коя е най-първата сцена,в която си се снимала?
Всъщност първия филм го снимахме отзад напред,така че това беше сцената,в която се сбогувахме
Кое е най-щурото нещо,което си правила на снимачната площадка?
Да ме люлеят около един клон.Доста страшничко.Беше в "Затворникът от Азкабан"
Какво е усещането да се видиш на големия екран?
Трудно е!Вид мъчение.Аз съм си най-големия критик!
А искаш ли да играеш в други филми?
Определено.Искам да играя друга роля,която да е различна от Хърмаяни.Така ще мога да покажа нещо различно.
Какво би искала да изучаваш в колежа или университета?Кой предмет те интересува?
Все още не знам.Навярно английска литература
Как прекарваш свободното си време?
Спортувам,виждам се със семейството си,срещам се с приятели,пиша си домашните
Свириш ли на някакъв инструмент?
Пея.Свиря съвсем малко на пиано.
Смяташ ли да ставаш певица,както правят мнозина днес?
Не бих казала,че планирам кариера като тази на Линдзи Лоун или Хилари Дъф,но винаги съм обичала да пея.Не съм съвсем наясно какво бех могла да направя с това
Каква музика обичаш?
Обичам денс,хип-хоп.Харесвам Деймиън Райс,Дейвид Грей,Джеймс Лънт.
Играеш с толкова известни актьори.Все още ли оставаш удивена,когато срещаш знаменитости?
Да,така е.Неотдавна се запознах с Джони Деп и Рийз Уиндърспун
Промени ли се животът ти,след като стана звезда?
Да,невероятно.Не знам откъде се почна.Хората ме спират по улицата,знаят името ми...
Какъв съвет би дала на онези,които искат да се занимават с шоубизнес?
Трябва да вярвате в себе си страшно много!
Ако може да вземеш многоликова отвара,в кого би искала да се превърнеш?
Хм,понякога искам да се преобразя в нормален,обикновен човек.
Как мислиш,че ще свършат книгите?
Ами за да умре Волдемор,и Хари трябва да замине с него.