Професор Макпистъл излезе навън,където я чакаха 6-мата й ученици: Ерис Риддъл,Стейси Ан Фъргюсон,Аластор Муди ,Надету,Тони , Хърмаяни и Миранда.Макпистъл ги поздрави:
-Добър ден на всички!Аз съм новата ви учителка по ЛЕТЕНЕ,професор Емма Макпистъл!Надявам се да се разбираме!
-Добър ден професоре!-казаха в един глас всички.
-И така ученици,да започваме!Ерис,моля застани срещу Стейси,а ти Аластор срещу Надето.Тони ти застани срещу Хърмаяни.Застанете ето така:
седнете на метлите и ги хванете здраво!Сега не се отделяйте от земята и гледайте какво трябва да направите!
Професор Макпистъл се отдели от земята и се застоя там към 1 минута,после допря краката си до земята и каза:
-Направете същото.
Учениците се издигнаха и започнаха да стоят във въздуха.
-Достатъчно!Слезте!-извика преподавателката.
-Сега гледайте друго упражнение.-тя се издигна,внимателно свали едната си ръка от метлата и я изпъна напред.После се хвана пак,слезе на земята и се отблъсна от земята.Вдигна се високо чак до прозореца на 4-ят етаж.-Повторете,моля!
Учениците изпълниха всичко.
А сега,ще направим по едно кръгче.Макпистъл се отблъсна от земята и бавно обиколи терена.Слезе долу и каза на учениците:
-Сега повторете един по един,но много ви моля не бързайте.Движете се бавно.Като мен.Сега ще направите по една обиколка по азбучен ред.Пръв е Муди.Давайте... Риддъл...Наде... Стейси...такааааа... Тони...и...Хърмаяни!
И така първият ни урок приключи.
За домашна работа имате да се упражнявате върху показаният материал.Много ви моля внимавайте и се пазете! ДРУГИЯТ ПЪТ ЩЕ ИЗПИТВАМ!