Една сутрин родителите на Бела я събудиха съвсем рано и искаха да поговорят с нея сериозно.Слазоха в кухнята седнаха около масата и баща й започна с притеснен глас:
- Бела,аз и майка ти сме членове на тайна организация,бореща се със смъртожадните и противопоставяща се ...
Но Бела не го остави да довърши:
- Татко,не съм малка - започна предпазливо тя - Отдавна зная причината за честите ви отсъствия от дома,знам за Ордена на Феникса и с какво се занимава - усмихна се мило тя. - Точно за това никога не съм се оплаквала,че толкова често ви няма...
- Но миличка,как разбра всичко?-зачуди се майка й.
- Ами ... започна неуверено момичето,което не искаше да си признава че всъщност знае повече от колкото трябва. - нали помните като бях на гости при семейство Уизли и ... случайно дочухме ... а Рон и близнаците и преди са дочували и ....
- Добре,добре - прекъсна я прпипяно баща й. - Предполагам познаваш Хари Потър-запита я той.
- Да разбира се-потвърди тя - Е не сме особено близки,но сме в добри отношения - допълни момичето с лека усмивка. - Често му помагам в часовете по билкология...той не се справя особено добре с присаждането на млади фиданки ...
- Миличка,-започна притеснено майка й - Ще те помолим за голяма услуга ... Знаеш,че Хари Потър е в голяма опасност понеже Волдемор го преследва и иска да го убие - майка й потрепери докато говореше - Знам,че това което искаме от теб е прекалено,но просто трябва,скъпа ...
- Какво има,мамо-запита с любопитство Бела.
- Ами ... Хари скоро ще бъде преместен в Щабквартирата на Ордена,но до тогава той ще остане при семейство Дърсли,мъгълсите му роднини,а те ....
- Са големи гадняри,знам - допълни момичето.-И какво се иска от мен?
- Професор Дъмбълдор иска край Хари да има и други магьосници,но ще стане подозрително,ако пратят някой от Ордена или от приятелите му ... не искаме Черният Лорд да се усети,че го закриляме и ....
- Искате да остана с Хари докато го преместите в щаба,така ли?-заитригува се Бела.
- Да миличка - отвърна баща й. - Не се притеснявай,едва ли ще стане нещо,но просто така ... за всеки случай ... добре ще е да си край него
- А ония мъгъли съгласни ли са?-попита разгразнено момичето,понеже не беше във въсторг от идеята да живее в мъгълска къща.
- Да Бела,професор Дъмбълдор е уредил всичко.И понеже навършваш 17 след няколко седмици успяхме да премахнем заклинанието,което улавя магийте направени от теб преди пълнолетието ти -лицето на момичето грейна и баща й продължи със строг тон - Но това съвсем не означава,че трябва да омагьосваш всичко попаднало пред погледа ти!
- Знаеш че няма да го направя - рече нацупено тя.
- Добре тогава - рече спокойно майка й - Отиди горе да си събереш багажа,а после ела тук и ще се магипортираме групово.
След няколко минути момичето вече беше готово с багажа си и се присъедини към родителите си.Със едно глухо "пук" те изчезнаха от всекидневната в имението си и се озоваха в антрето на семейство Дърсли.Там Петуния и Върнън ги очакваха и ги гледаха така,сякаш всеки момент ще взривят бомба в коридора им.
- Добър ден - поздрави учтиво бащата на Бела - Това е дъщеря ни Белатрикс и както знаете,тя ще остане при вас за известно време.Надяваме се,че няма да ви създадем много неудобства и ви благодарим за госторриемството.При тези думи Върнън само изсумтя а Петуния им хвърли унищожителен поглед.В този момент по стълбите слезе Хари и веднага заговори:
- Ооо,здравей Бела,радвам се да те видя!Предполагам си се запознала вече с роднините ми ... това са леля ми Петуния и вуйчо ми Върнън.-после се огледа и продължи - А това топчесто свинеподобно нещо което подава глава от хладилника в кухнята е братовчед ми Дъдли.
Бела не се сдържа и звънкия й смях огласи антрето,докато Върнън продължаваше да сумти,а леля Петуния се шмугна в кухнята сякаш за да предпази синчето си.
- Е ние ще тръгваме ... Довиждане Хари ... и Бела ... Внимавай!-каза майка й.Момичето се сбогува с тях и те изчезнаха с поредното глухо "пук".
- Ела да се качим в моята стая - предложи Хари - Дай да ти помогна с куфара.
- Няма нужда - усмихна се Бела извади магическата си пръчка и каза - "Локомотор куфар" - след което той бавно се понесе нагоре по стълбите.
- ПРИБЕРИ ТОВА НЕЩО!!!ВЕДНАГА!!! - кресна вуйчото - ЗАБРАНЕНО ви е да правите магий!ЗАБРАНЕНО Е!Знам аз,извън училище не можете!-крещеше истерично той,уплашен не на шега от куфара,който спокойно се носеше нагоре по извитата стълба без да докосне нито едно от стъпалата.
- Не мисля,че ще го прибера!И ви съветвам да се държите по-любезно!-започна спокойно Бела - Освен това НА МЕН не ми е забранено .... така че за досаден гаден мъгъл като теб е по-добре да не ме ядосва - допълни тя и демонстративно размаха пръчката си пред очите му....